Connect with us

1000 de Km cu BMW 420d Gran Coupe spre ROS 2014

Life Things

1000 de Km cu BMW 420d Gran Coupe spre ROS 2014

Primul sentiment care apare cand te urci, ma rog, cand cobori intr-un BMW 420d Gran Coupe este ca te simti mai puternic, mai stapan si parca un pic mai plin de viata

BMW 420d Gran Coupe spre Romanian Open Squash 2014BMW, abreviere pentru Bayerische Motoren Werke (Uzina Bavareza de Motoare), producator german de automobile, motociclete si motoare. Englezilor le-a placut sa traduca „Bavarian Motor Works”.
Uzina BMW, fondata in martie 1916, a avut cel mai bun an in 2010 cand a livrat nu mai putin de 1,22 milioane de unitati in toata lumea.
Astazi, sub aripa BMW, mai intra MINI (din 2000) si Rolls-Royce (din 1998), doua marci din zona premium – lux.

In Romania, fondatorul Automobile Bavaria Group deschide in 1994 primul birou BMW, cu 3 angajati si 11 automobile vandute in acel an.
Valul vanzarilor mondiale excelente, 2010, se propaga si la noi si BMW vinde 1.574 de unitati, in valoare de peste 85 de milioane de EUR obtinand o cota de piata de 31% in segmentul premium, fiind pe primul loc la vanzari, urmat de Audi cu 1.315 si Mercedes cu 1.201 autoturisme.

Iata ca dupa un an si 8 luni de jucat squash si de builduit Comunitatea Iubitorilor de Squash din Romania, SquashMania.ro, am placerea sa parcurg 1000 de Km cu un astfel de BMW 420d Gran Coupe, prin colaborarea dintre Asociatia Pro Squash Romania si Automobile Bavaria Group. BMW 420d Gran Coupe comp
Alaturi de prietenii mei, Vitalie, Andreea si Anca strabat mia de km cu ocazia finalei Romanian Open Squash 2014, care a avut loc la Cluj pe un teren de sticla.

Sa vedem cu ce impresii ramanem dupa acest traseu.
Primul sentiment care apare cand te urci, ma rog, cand cobori intr-un BMW 420d Gran Coupe este ca te simti mai puternic, mai stapan si parca un pic mai plin de viata, intr-un cuvant, mai zmeu :)).

Trebuie sa marturisesc, primii cativa km m-au incercat doua momente delicate, unul a fost ca veneam de la inaltimea unui VW Tiguan si parca intram in buncar iar al doilea, ca aveam in fata o cutie automata cu „doar” trei variante de driving: sport, comfort, eco. Pentru 95% din traseu, am ales comfort-ul dar la testing urcam pe sport, trebuia sa-i simtim ceva limite :).
Raman totusi la ideea ca o cutie manuala iti permite sa controlezi mai bine masina sau poate n-am mers suficient de mult incat sa am o alta parere.

BMW 420d Gran Coupe intDin punct de vedere al consumului, datorita formei aerodinamice si pentru ca traseul uscat ne-a permis sa ne grabim putin, am reusit sa scot unul mediu de 6,6% fata de 4,8 – 5,1 l, cat este prevazut in specificatii, la un motor de 2L.

Avand o idee putin sportiva, deci si garda la sol suficient de mica, am avut o calatorie Bucuresti – Cluj si retur, confortabila si linistita cu o ambianta squash-istica interioara deosebita data fiind prezenta colegilor si prietenilor mei finalisti pe care i-am adus acasa in siguranta si pe deasupra, premiati :).

Prezent in Romania din vara acestui an, BMW 420d Gran Coupe are un pret de 41,000 EUR – cu toate taxele incluse. Inscrie-te la un drive test sau joaca-te putin cu BMW configurator!
De la Automobile Bavaria Group am mai aflat ca la cumpararea unui astfel de „bolid” se ofera o garantie de 5 ani, in limita a 100.000 km, ceea ce e oarecum relaxant.
Sa-l urmarim putin la treaba:

Iata si cateva curiozitati despre BMW, creditate de AutoMarket.ro:
– in prima faza, BMW a facut motoare de avion si motociclete iar denumirea initiala a companiei a fost Bayerishe Flugzeug-Werke;
– prima masina produsa de BMW s-a numit Dixi si s-a „nascut” in 1927;
– dupa al doilea Razboi Mondial, BMW a inceput sa faca unelte de gradina si de bucatarie;
– BMW i-a depasit pentru prima data in vanzarile europene, pe rivalii de la Mercedes in 1992;
– cel mai vandut model din istoria BMW este Seria 3.

La final de excursie, multumim Automobile Bavaria Group Baneasa, si in special lui Ionut Nastase si Ciprian Bercea care ne-au asistat pe parcursul aventurii.

Fac doar ce-mi place: Online, sport, travel, oarece bucatareala, studiez oamenii, exagerez cu sinceritatea si, in ultima vreme, transformare / dezvoltare personala.

Click to comment

Poți comenta, azi e free, pe bune :)

Optimizeaza-ti textul

Zoom in Regular Zoom out

Recomand cu placere

Aboneaza-te!

Cele mai citite

Proiecte in lucru

To Top