Connect with us

Resursa Umana, Cheia Succesului Romanesc Din Ciugud

sursa: virale.ro

Life Things

Resursa Umana, Cheia Succesului Romanesc Din Ciugud

Resursa Umana, Cheia Succesului Romanesc Din Ciugud

Ciugud si Gheorghe Damian fac parte din povestile care merita sa fie scrise, spuse, discutate, promovate.
Povesti de succes care inspira. Actiune

Cum l-am cunoscut pe domnul Gheorghe Damian, primarul comunei Ciugud

Vazand reportajul, de pe Digi24, am transmis un e-mail de felicitare primariei de pe Valea Muresului, cu dorinta de a-l intalni pe omul care face. Mi-a raspuns in doua ore insusi primarul cu invitatia de a vizita comuna. Am onorat-o.

Cu siguranta sunt multi astfel de oameni, care te fac sa simti ca exista speranta in Romania, dar trebuie sa aflam de ei.

27 de Milioane, 70 de Proiecte, Energie Verde, 11 Oameni Un Obiectiv

Despre cele 27 de milioane de euro incasate pana astazi, prin 70 proiecte, sau despre podul catre Alba Iulia de 2 milioane de eur, la care in doua luni incep lucrarile, sau despre faptul ca 11 tineri lucreaza permanent pentru accesarea de fonduri UE sau despre iluminarea stradala cu energie verde sau ca din primii bani veniti din Europa au dotat primaria cu calculatoare si softuri care sa le usureze planificarea a ceea ce urma sau despre ce traiesc locuitorii zonei si multe altele s-a vorbit si exista suficiente surse de informare.

De exemplu, Miracolul romanesc fara precedent, scrie adevarul.ro sau Ce spun oamenii despre comuna lor, gasim pe alba24.ro).

Ar mai fi de spus aici ca primari din tara merg sa vada cu ochii lor si, mai ales, sa afle „secrete” prin care pot realiza lucruri pentru comunitatile lor si cum pot deveni independenti de banii de la „centru”.

Resursa Umana, Cheia Succesului

Principiul de baza dupa care se conduce echipa din Ciugud este: „Calitatea oricarei organizatii este data de calitatea oamenilor. Resursa umana este element esential al succesului” si a repetat, de cateva ori.

De mic bunicii si parintii mei m-au educat sa pretuiesc valorile satului romanesc, ale traditiei, si am inteles ca fundamentul natiei noastre este acolo in rural, de acolo ne tragem seva

Programe Pe Categorii De Varsta. Se Lucreaza Mult Cu Copiii

Copiii sunt atat de faini. I-am implicat, de exemplu, in colectarea selectiva, de la constientizare la verificarea pubelelor si atentionari catre familii.

Organizam scoala de vara unde invata sa picteze pe sticla, iar la zilele satului au un stand unde isi vand icoanele. Cu o parte din banii astfel stransi se fac diverse activitati, ultima data au gatit masa de pranz pentru varstnicii de la Azilul de Batrani.
Ne straduim mult sa dezvoltam voluntariatul.

ciugud - fotbalul si copiii

credit foto: Primaria Ciugud

Pe partea sportiva, gratuit, de doua ori pe saptamana un antrenor de fotbal lucreaza cu copiii intre 5 si 18 ani.
La antrenamente participa cei care urmaresc performanta, dar si cei care doresc sa practice miscarea si jocul de echipa.”

Despre Distractii Si Verdele Pe Care Il Respira Localnicii

Vrem sa transformam Muresul in sursa de energie pozitiva pentru noi toti. Avem in lucru un proiect ambitios cu inca 14 comune si orase, de la Teius si pana la Orastie, sa facem un traseu pentru ambarcatiuni fara motor cu debarcadere in punctele interesante, unde sa dezvoltam turismul de campus.
Turistii cu rulote vor putea poposi in aceste zone dotate, ca in strainatate, cu toate conditiile necesare

De mentionat aici este faptul ca in Teleac, unul din cele 6 sate ale comunei, se afla si un teren de golf cu suprafata de 56 hectare, Theodora Golf Club.

teren golf theodora - ciugud

Avem 15 hectare de teren la dispozitie, unde am inceput deja sa impadurim, si unde, pe langa terenul de fotbal existent, facem un parc de distractii cu terenuri de sport, piscina, o zona in care toti locuitorii si nu numai ei sa se adune sa faca miscare, sa socializeze sa-si organizeze evenimente de care sa se bucure.

Si pentru ca ne place verdele si vrem sa respiram si peste multi ani aer curat, in noul regulament PUG (Plan Urbanistic General), cei care vor sa faca focul cu lemne vor planta un copac in noul parc.

Conditii Pentru Viitoarele Case Construite In Zona

Daca vorbim despre dezvoltarea urbanistica, in curand toti cei care isi vor construi case o vor face doar cand au toate utilitatile la poarta, cand strada va avea minimum 12m si alte cateva standarde, de exemplu: tigla sa aiba o anumita culoare, la fel casa, modelul de gard etc.

Vrem chiar sa punem la dispozitie terenul parcelat si 3-4 proiecte de case pe care doritorii sa le utilizeze gratuit pentru construirea gospodariilor lor din comuna noastra
.

Ne place cand vedem afara toate casele cu acelasi acoperis, aceeasi culoare, acelasi aliniament, asa se va intampla si in Ciugud.”

Setarea Obiectivelor, Comunicarea, Taxe Platite Online In Ciugud

Chiar daca facem lucrurile mai incet, vrem sa le facem atractiv, corect si pentru asta ne inconjuram de profesionisti. In toate situatiile punem la masa 2-3 arhitecti, 2-3 rezistentisti, 2-3 drumari si incercam sa alegem de fiecare data cea mai buna varianta. Este adevarat ca de multe ori suntem constransi de buget.

Locuitorii comunei s-au obisnuit deja cu doua sesiuni pe an.
Dupa bilantul firesc al perioadei anterioare, provocam discutii si oamenii sunt parte a proiectelor noastre, ale lor in primul rand. Noi doar le ajustam ca sa iasa mai bine din punct de vedere functional.

Informatiile ajung la localnici de pe pagina de Facebook si de pe site-ul primariei, pentru cei care au gadgeturi, iar pentru ceilalti, prin intalniri la caminele culturale si chiar prin vizite in casele satenilor. Si, apropos de tehnologie, cetatenii isi pot plati taxele si impozitele online.

Ciugud-ul Nu Poate „Trai” Singur, S-au Creat Oportunitati de Finantare Extinsa

Am constituit aici Tara Secaselor Alba Sibiu (Taramul tuturor oportunitatilor de finantare), care incepe din Ciugud si se termina in judetul Sibiu, are 27 de comune plus Ocna Sibiului.

Atragem fonduri europene cu ajutorul carora animam zona prin crearea de proiecte mici pentru public, dar si pentru companii care sa fie exemple de buna practica pentru restul comunitatii.” Detalii complete pe TaraSecaselor.ro.

Satisfactii Dinspre Comunitate Si Echipa

Astazi ma simt implinit si fericit. Cred ca Dumnezeu ma iubeste, imi place enorm de mult ce fac.
Atata timp cat sunt curat si nu iau nimic sa duc acasa, prin ceea ce am facut si fac vreau doar binele comunitatii.

Exista un principiu al leadership-ului: Nu esti lider daca nu ai cel putin 3 colegi in echipa care sa-ti poata lua locul oricand. Eu am.

Romania si Mandria De A Fi Roman

La finalul intalnirii, am fost intrebat de domnul Damian::

Cum simtiti Mandria Romaneasca astazi?
Am vazut, mai nou, televiziuni care incearca sa schimbe optica si sa promoveze si lucruri pozitive. Am vazut mandria de a fi roman renascuta in noi. A fost o perioada in care parca ne era rusine sa spunem ca suntem romani. In ultima vreme, mi se pare ca se schimba ceva in directia buna si as vrea sa cred ca e o mandrie sanatoasa.”

Comentariile voastre pe marginea acestei intrebari ar putea genera o discutie interesanta.

Mai multe despre comuna Ciugud, poti afla de pe wikipedia.

Si o alta poveste frumoasa, in care m-am implicat in 2016, trimitea un copil la Campionatul Mondial de Sah.

PS Orice succes romanesc share-uit cat de putin, de fiecare dintre noi, poate reconstrui Romania si s-o duca acolo unde ii este locul, in lumea buna.

 

Ma incapatanez sa fac doar ce-mi place: online, sport, cateva calatorii. Studiez oamenii si ii las sa ma surprinda, reusesc.

Click to comment

Poți comenta, azi e free, pe bune :)

Optimizeaza-ti textul

Zoom in Regular Zoom out

Recomand cu placere

TOP 7 Cele Mai Citite

Proiecte

To Top