Connect with us

Cristi Coca vrea sa ajunga Campion Mondial la Sah

Life Things

Cristi Coca vrea sa ajunga Campion Mondial la Sah

„Vrea sa ajunga Campion Mondial la Sah si are sanse foarte mari„, imi spune tatal lui Cristi, un copil de 12 ani pentru care sahul face deja parte din viata

cristi iulian coca -participa la campionatele mondiale de sah pentru cadeti

Doua cuvinte despre Cristi Iulian Coca
La 8 ani mergea, insotit doar de antrenor, la turneul de sah al Uniunii Europene, unde se claseaza pe locul 9.

Astazi, ocupa locul 5 in Romania la categoria lui de varsta.
In Europa se claseaza pe pozitia 137, iar la nivel mondial este pe locul 230, aflam de pe Adevarul.ro

Este Campion National la categoria sa (sursa: chess-results.com) si in toamna acestui an, intre 18 si 31 octombrie, merge in Georgia la Batumi, la Campionatele Mondiale de Cadeti singur sau insotit de antrenorul lui, dar asta depinde de noi: „Este importanta cupa de campion national pentru mine pentru ca trebuie sa reprezint Romania la Campionatul Mondial de sah din Georgia„, declara Cristi pentru sursa citata.

Cristi Iulian Coca este un copil hotarat de care, cu siguranta, Elisabeta Polihroniade, considerata unul dintre cei mai mari sahisti din lume si care a castigat 9 medalii olimpice si 7 titluri nationale, ar fi mandra.

coca cristi - campion national la sah
Noi daca mergem cu el in Georgia il putem strange in brate sau ii spunem doua vorbe parintesti de aproape, dar antrenorul este cel care il poate ajuta cu adevarat, daca va reusi sa-l insoteasca„, imi spune tatal lui la telefon.

Am stat de vorba si cu dl profesor Lucian Gilea, antrenorul baiatului, Maestru FIDE (Federation Internationale Des Echecs – Federatia Internationala de Sah), care are in palmaresul sau de antrenor peste 40 de medalii la Campionate Nationale sau scolare de sah pentru copii si juniori si care are mare incredere in capacitatile elevului sau.

1200 EUR sunt necesari pentru ca talentatul baiat sa fie insotit de antrenorul sau in Georgia

Cheltuielile necesare pentru deplasarea antrenorului se ridica la 1200 eur, banii sunt bineveniti inainte de 1 iulie cand se fac rezervarile aferente. Pentru toate fondurile primite se incheie contracte de sponsorizare sau de donatie, in functie de varianta dorita.

Donatiile sau sponsorizarile se fac in contul RO24 BTRL RONC RT02 4292 6801 pentru Asociatia Clubul Sportiv SMART Galati, CUI 32917088, sediu: Galati, Bd. Dunarea nr. 1, telefon 0749 052 523.

cristi coca
Firul scurt al povestii

Pe 19 mai vad postarea Cristinei (via greatnews.ro). Merg mai departe si gasesc articolul complet pe adevarul.ro, scris de Valentin Trufasu. Share-uiesc.
Puterea Facebook intervine si Mihaela imi spune ca vrea sa ajute, urmeaza Cristina si Georgeta cu acelasi mesaj.

De la Valentin obtin numarul de telefon al mamei eroului nostru si tot ieri o sun pe dna Iuliana, seara la 21:30 :). Dupa discutia cu tatal lui, ajung la antrenor si aflu detaliile care ma conving sa scriu ceea ce tu citesti acum.

Asa m-am trezit in ipostaza sa sprijin un talent care sper ca nu va parasi Romania, la un moment dat. Puteti face si voi acelasi lucru, cum ati intuit deja. Pe mine m-a convins repede Cristi, prin mesajul lui pozitiv: „Cautam sponsori, ca sa poata veni si antrenorul meu acolo. Am incredere ca lucrurile se vor rezolva cumva„.

La final, va rog sa distribuiti acest post sau sa sprijiniti un campion care joaca pentru Romania la Campionatele Mondiale din acest an si sa vedeti postarea antrenorului dupa Campionatul National desfasurat cu o luna in urma:

Puteti urmari activitatea clubului pe Facebook sau pe website-ul ACS SMART Galati.

Uite aici Cristi, la 12 ani, reprezinta cu mandrie Romania! Si Eu Il Vreau Campion Mondial!

credit foto: arhiva personala a familiei Coca

Ma incapatanez sa fac doar ce-mi place: online, sport, cateva calatorii. Studiez oamenii si ii las sa ma surprinda, reusesc.

Click to comment

Poți comenta, azi e free, pe bune :)

Optimizeaza-ti textul

Zoom in Regular Zoom out

Recomand cu placere

TOP 7 Cele Mai Citite

Proiecte

To Top