Connect with us

Cum sa te lasi de fumat fara sa vrei

Life Things

Cum sa te lasi de fumat fara sa vrei

fumat tigara electronica dupa cea clasica
Vrei sa te lasi de fumat, dar e greu… foarte greu sa nu mai simti linistea de dupa un fum trimis adanc in plamani. Nu-ti impune asta! Iti propun varianta experimentata de mine

Cu cat iti impui sau ti se impune mai mult sa faci ceva cu atat te opui mai tare. Stii si tu asta chiar daca nu-ti vine sa recunosti din primul moment, asa suntem construiti.

Inainte de toate, ceea ce-ti povestesc acum este o simpla experienta care pe mine m-a ajutat sa uit de acest viciu dupa 24 de ani si minimum un pachet pe zi. Fara sa am intentia asta. Vroiam doar sa nu-mi mai deranjez colegii de birou… aspect pe care ei acum il afla :).

2011, Primul Inceput, 6 luni
A fost unul sec, n-am mai fumat… brusc. De ce 6 luni?
Dupa doar o luna fara tigara stau de vorba cu un amic si, cum sunt ei unii amici invidiosi, imi arunca pastila „Da da… sigur te lasi de fumat, si eu am vrut si dupa 6 luni m-am apucat din nou, sa te vad pe tine
Si a avut dreptate, doar pentru ca mi-a dat termenul pe care creierul l-a setat imediat. Dupa exact 6 luni, apare intrebarea: „Cum o mai fi oare sa tragi o tigara?” Si continuarea v-o imaginati, dupa prima a urmat a doua si asa mai departe pana am revenit la frecventa de dinainte.

2012, Al Doilea Inceput, 7 zile
Lucram intr-un open space cu 3 colegi dragi mie, doi dintre ei nefumatori. Era februarie si mai greu de pufait afara sau de aerisit toata ziua :).
Asadar, iau in calcul varianta de compromis, tigara electronica. Era una care imita perfect dimensiunile si caracteristicile vizuale ale unei tigari clasice.
Dupa 7 zile de „prosteala”, fumator adevarat fiind si lipsit de vointa, mi se facuse dor de o „sanatoasa” si… reiau obiceiul.

Inceputul povestii care nu s-a incheiat nici pana astazi
Episodul 3 incepe in 2013, tot iarna si tot in februarie. In rolul principal, aceeasi tigara electronica.
La prima comanda din acest episod iau doua sticlute de lichid, una cu 18% nicotina si cealalta fara, in ideea sa le combin in concentratia dorita si la momentul potrivit.
Si asa a fost pentru ca dupa 3 luni am eliminat definitiv lichidul cu nicotina.

Primul semn ca sunt pe drumul cel bun
Se intampla la aproape un an de la al treilea start cand constat ca odata uitata tigara in masina nu cobor s-o iau. Cu un pachet de tigari clasice, 100% altfel se punea problema.

Timpul trece si in februarie se implinesc 3 anisori de lipsa de tigara clasica si aproape 4 luni de electronica. In rest, respir ca omul normal, fac sport si ma simt foarte bine.
Nu ne pierdem in calcule referitoare la economiile facute in „perioada electronica”, pentru ca e clar sunt cu mult mai mici.

In rest, am ales sa fac sport dupa 43 de ani de sedentarism, ca la carte. Apropos de sport, ai auzit de squash? 🙂 Te invit sa-ti testezi limitele in orice sala din Bucuresti, trebuie doar sa-mi dai un semn si daca te prinde maxim, obtii o alta cale de a elimina fumatul.

Despre tigara electronica se scriu si se spun multe pro si contra. Personal nu cred ca este „mai” nociva decat cea clasica, dar iata ce spun medicii.

Poti face sau nu acelasi lucru, tu decizi. Daca experienta mea te va ajuta, mi-ar placea foarte mult sa stiu :).

credit foto: imagine prelucrata de pe acasa.ro

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Poți comenta, azi e free, pe bune :)

Optimizeaza-ti textul

Zoom in Regular Zoom out

Recomand cu placere

Aboneaza-te!

Cele mai citite

Proiectele mele

To Top