Connect with us

Marketing pe retele sociale (SMM)

marketing pe retelele sociale

Experiente Online

Marketing pe retele sociale (SMM)

Devenim dependenti de retele sociale?

Cu cateva saptamani in urma l-am cunoscut pe Mihai Ioan si am ajuns sa discutam despre Marketing-ul pe retele sociale. Am reusit cu greu sa-l conving sa-si share-uiasca impresiile dar a facut-o :-p, hai sa vedem ce ne spune.

marketing pe retelele sociale

Social Media ar putea fi cea mai rapida si eficienta metoda actuala de distributie a informatiei. Se pot promova produse, se poate mari numarul de potentiali clienti si in ultim stagiu cresterea profiturilor unei companii.

Social Media Marketing-ul reprezinta cel mai importat pas pe care o companie trebuie sa il faca. Iata cateva din motivele pentru care sustin asta:
– oamenilor le place sa socializeze si tind sa creada mai mult parerile prietenilor;
– prin social media o companie se apropie mai mult de clienti, le poate afla parerile, poate asculta sugestiile;
– se poate comunica mult mai eficient.
SMM-ul reprezinta cel mai puternic sales tool in momentul de fata. Chiar daca majoritatea crede ca prin retelele sociale, bloguri etc se pot promova produse, servicii sau publica anumite stiri, in realitate se pot genera chiar vanzari directe.

Twitter si Facebook sunt cele mai strong retele sociale pe care o companie din Romania nu trebuie sa le neglijeze. Oare cat de adevarata este afirmatia asta? Ambele retele sociale mentionate au un potential incredibil atat in promovarea de servicii / produse cat si in generarea de vanzari directe. Insa, in opinia mea, nu mai sunt cele mai puternice canale de promovare ci mai mult de legatura si comunicare.

Youtube reprezinta o metoda mult mai buna de promovare a serviciilor si mai ales a produselor.
Oamenii sunt atrasi de video si tind sa fie atrasi din ce in ce mai mult de lucruri vizibile, bine prezentate.
Twitter si Facebook pot ajuta in promovarea clipului de prezentare si pot sa ofere o comunicare mult mai directa, insa Youtube pe de alta parte ajuta direct la formarea brandului.

Sa luam un mic exemplu, contul de twitter al companiei Vegas (fictiv) are 23.000 urmaritori. La ora 11:30 se posteaza un anunt important, insa din cei 23.000 urmaritori oare cati vor fi la acea ora in fata unui calculator si mai ales cum vor vedea exact anuntul respectiv intr-o lista aglomerata de tweet-uri?
Pe Facebook vizibilitatea poate fi putin mai mare deoarece prin intermediul Fan Page-ului iti poti anunta fanii, insa nu si alti potentiali clienti (pana nu iti dau like).
Pe Youtube povestea se scrie altfel, daca doresti reclama fie lansezi un concurs la care te asiguri ca se vor inscrie persoane extrem de urmarite (care au multi abonati), fie iti promovezi canalul pentru a avea tu abonati.

In Romania fenomenul videoblogging-ului a luat amploare in ultimii 2 ani. Este un sector extrem de important care nu trebuie neglijat. Sunt cateva companii care au inteles deja asta si au incercat sa profite de campul asta de lupta ramas liber, insa nu cred ca o sa ramana prea mult timp asa.

Am alcatuit un top 9 al celor mai influente conturi de pe Youtube, din Romania, pe care le urmaresc:
1. DoZaDeHas ~ 65 000 abonati si 13 500 000 vizualizari
2. tequila1428 ~ 20 000 abonati si 2 000 000 vizualizari
3. 10Lucruri ~ 19 000 abonati si 3 500 000 vizualizari
4. TheLifeinRO ~ 8500 abonati si 640 000 vizualizari
5. analfabet123456789 ~ 7000 abonati si 700 000 vizualizari
6. DaniPeNET ~ 7000 abonati si 667 000 vizualizari
7. skivomady ~ 6500 abonati si 500 000 vizualizari
8. unoarestyle ~ 3300 abonati si 244 000 vizualizari
9. AnalfabetGaming ~ 1300 abonati si 60 000 vizualizari (gaming)

Totalizeaza au peste 137 000 abonati si mai mult de 25 000 000 vizualizari ale clipurilor.
Pe scurt, toate inseamna potential.”

Aveti exemple de retele sociale care va sprijina? In ce masura?

sursa foto: worldclassmedia.com

Ma incapatanez sa fac doar ce-mi place: online, sport, cateva calatorii. Studiez oamenii si ii las sa ma surprinda, reusesc.

Click to comment

Poți comenta, azi e free, pe bune :)

Optimizeaza-ti textul

Zoom in Regular Zoom out

Recomand cu placere

TOP 7 Cele Mai Citite

Proiecte

To Top