Connect with us

Un’ te duci tu Respectule?

Life Things

Un’ te duci tu Respectule?

Sau cand vei reveni? 

unte duci tu respectuleClipul pe care l-am vazut cu cateva zile in urma mi-a reamintit ideea, pe care o aveam de ceva vreme, sa aduc in discutie subiectul.

Definitie, conform wikipedia:
„Respectul reprezinta atitudinea sau sentimentul de apreciere, stima si consideratie fata de o persoana, o idee sau o institutie. Acesta poate fi exprimat verbal sau prin gesturi”. Adica, eu zic asa:

– Respectul meu fata de tine, al tau fata de mine
– Respectul nostru fata de inaintasii nostri
– … clasei politice fata de noi si viceversa
– … nostru fata de propria persoana
– … nostru fata de ceea ce facem
– … nostru fata de mediu
– … nostru fata de client
– … general fata de munca

Respectul fata de comunitate il intalnim, de exemplu, in toaletele publice (mall-uri, benzinarii, restaurante, cladiri de birouri, camine studentesti etc) pentru ca acasa… e altceva. Dar de ce se intampla asta?

Respectul fata de autori, iata un caz de urmarit: Doru Panaitescu in litigiu cu un personaj care considera ca e normal sa postezi din „dragoste” fara sa-i dai drepturile, mentionand sursa.

Putem face ceva impotriva celor care nu respecta nici macar mediul, atunci cand arunca o hartie pe strada / in locurile publice sau, tacticos, o tigara de pe geamul masinii?

Daca Respectul, in adevaratul sens, ar reveni, Romania ar fi cu mult peste alte natiuni. Respectul este, dupa parerea mea, problema noastra. Sa ne-o rezolvam. Cumva ne sugereaza si filmul:

PS Postul suporta update-uri permanente

Update 22.11.2014:
Pentru ca Romania sa renasca, trebuie sa renasca ierarhia bazata pe valoare si munca productiva. Trebuie sa rasplatim munca si eficienta acesteia… In economia de piata, sa traiesti bine inseamna, inainte de toate, sa muncesti bine” – ne spune Klaus Iohannis, presedintele Romaniei, in cartea „Pas cu Pas”.

Continue Reading
You may also like...

Ma incapatanez sa fac doar ce-mi place: online, sport, un pic de travel. Studiez oamenii si ii las sa ma surprinda, reusesc. In ultima vreme... ma transform.

Click to comment

Poți comenta, azi e free, pe bune :)

Optimizeaza-ti textul

Zoom in Regular Zoom out

Recomand cu placere

TOP 7 Cele Mai Citite

Proiecte in lucru

To Top